pondelok 13. marca 2017

Zelenina s fazuľovou omáčkou

Pre 4 osoby: baklazan, salotka, 2 male cukiny, zlta paprika, 3 PL olivoveho oleja, 200 g maslovej fazule z konzervy, 1/2 citrona, strucik cesnaku, 6 vetviciek oreganovej vnate, sol, mlete cierne korenie, 6 ciernych oliv, chlieb
Baklazan umyjeme, odrezeme stonku a pozdlzne nakrajame na platky. Salotku osupeme a nakrajame. Cukiny umyjeme, odrezeme oba konce a pozdlzne prekrojime. Papriku prekrojime na polovicu, vyberieme jadrovnik a rebra. Polovicu oleja ponatierame zeleninu a opekame na grile 8 minut. Podla potreby ju potierame olejom. Medzitym dame do mixera fazulu so stavou, prilejeme stavu z polovice citrona a prelisovany cesnak. Zmes zmixujeme dohladka. Oregano umyjeme, otrhame listky a pridame k fazuli. Prilejeme zvysok oleja. Osolime a okorenime. Zmes znova zmixujeme. Zeleninu zalejeme fazulovou omackou a podavame s krajcom chleba.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára