štvrtok 16. marca 2017

Šošovica na kari korení

400 g sosovice, pol lyzice rastlinneho tuku, 1 cibulu, 1 strucik cesnaku, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, 1 az 2 lyzice karí korenia, 1 sladkokyslu uhorku, sol, mlete cierne korenie, ocot, cukor
Sosovicu preberieme, starostlivo umyjeme, aspon na 2 hodiny namocime a uvarime takmer do makka. Na casti tuku spenime cibulu pokrajanu nadrobno a rozotrety cesnak, pridame rajciakovy pretlak, kari korenie a zamiesame. Potom pridame scedenu sosovicu, trocha vyvaru a dusime, az kym sa vyvar nevypari. Na zvysnom tuku podusime uhorku pokrajanu na kocky, pridame k sosovici, osolime a dochutime mletym ciernym korenim, octom a cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára