sobota 18. marca 2017

Fazuľový guľáš pikantný s údeným-mäsom

600 g fazule, 1 kg udenej krkovicky, 500 g udeneho bocika, mast, 5 cibul, 2 mrkvy, 2 petrzleny, 1,2 dl leca, 3 struciky cesnaku, sol, 2 lyzicky cervenej papriky, cierne korenie, nove korenie, majoran, solamyl, voda podla potreby, 1 feferonka
Fazulu preberieme, dobre umyjeme a zalejeme vodou. Nechame cez noc namocenu vo vode. Na druhy den fazulu uvarime v tej istej vode, v ktorej bola namocena. Ked su v mase kosti alebo koza na bociku, dame ich varit spolu s fazulou. Uvarene fazula bude chutnejsia. Davame pozor, aby sa nerozvarila. Krkovicku porezeme na kocky, bocik na rezance a umyjeme v studenej vode. Cibulu, pokrajanu na jemno, oprazime na masti. Pridame cervenu papriku, umyte maso, ktore trochu orestujeme. Potom podlejeme vodou, pridame leco, mrkvu, petrzlen, feferonku, korenie, sol a vsetko spolu dusime. Ked je maso udusene, pridame uvarenu fazulu aj s vodou, roztlaceny cesnak, majoran a nechame vsetko spolu trochu povarit. Gulas mozeme zahustit solamylom a pridat do gulasu spolu s cesnakom a majoranom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára