utorok 5. marca 2013

Kyslá fazuľová polievka

zemiaky, fazuľa, klobáska, 5-6 ks bobkových listov, na 4 litre vody 2 kuracie bujóny, fazuľa, šľahačka, hladká múka, mlieko
Zemiaky nakrájame na kocky, do hrnca nalejeme vodu, tak aby zakrývala zemiaky, varíme spolu s klobáskou a bobkovými listami. Fazuľa sa pridá z konzervy už predvarená, keď sú zemiaky napoly uvarené. Nezabudnite pridať tiež bujón. Keď je to uvarené, do hrnčeka si nasypeme hladkú múku, pridáme šlahačku, zamiešame a nalejeme do polievky, čím ju zahustíme. Ak je polievka veľmi hustá, dolejeme do nej mlieko. Do polievky ku klobáse môžeme pridať aj párky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára