piatok 22. februára 2013

Paradajková polievka s cícerom

pór (nasekaný najemno), 2 mrkvy (nastrúhané nahrubo), zemiak (nastrúhaný nahrubo), strúčik cesnaku (nasekaný najemno), 1 PL rozmarínu (nasekaného najemno), 400 ml zeleninového vývaru, 2 plechovky 400 g paradajok, 400 g plechovku cíceru (odkvapkané), 3 PL petržlenu, soľ, čierne korenie, 1 KL cukru.
Pór, mrkvu a zemiaky dáme do veľkého hrnca, pridáme cesnak a rozmarín a všetko zalejeme vývarom. Pridáme lyžičku cukru a soľ a privedieme k varu. Necháme 15 až 20 minút pobublávať, aby zelenina zmäkla. Paradajky vyklopíme do misy, tyčovým mixérom ich dohladka rozmixujeme a pridáme k polievke. Vsypeme cícer, premiešame, prehrejme a zasypeme petržlenom. Podľa potreby dochutíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára